Grundlæggende IT uddannelsen

Den grundlæggende IT uddannelse er for dig, der vil arbejde med IT på et kontor. Uddannelsens IT kurser klæder dig på, så du får kendskab til de mest benyttede IT programmer, og du bliver fortrolig med at arbejde på en pc.

Lær at bruge de mest anvendte IT programmer 

På IT uddannelsen kommer du til at arbejde med de mest anvendte IT programmer, du vil støde på ude i det virkelig liv. Du lærer blandt andet at søge information på internettet, at håndtere et mailsystem og at skrive i et tekstbehandlingsprogram.

 

IT kurser for ledige eller dig i arbejde

På Grundlæggende IT uddannelsen kan IT kurserne både tages af ledige eller af dig, der allerede er i arbejde. Et IT kursus for ledige er en god måde at styrke dine kompetencer inden du skal søge videre i job.

Den grundlæggende it uddannelse er bygget op af forskellige AMU-kurser. Du skal tage alle IT kurserne for at få den samlede uddannelse.

 

Målet med IT kurserne på uddannelsen er, at du:

  • kan bruge en pc og et tastatur
  • kender til forskellige program- og filtyper
  • kan bruge et mailsystem
  • kender basisfunktionerne i et tekstbehandlingsprogram
  • lærer at opsætte tabeller
  • kan bruge grafik i et tekstbehandlingsprogram                         
  • sikkert søger information på internettet
  • kan fremstille grafisk præsentationsmateriale
  • lærer at bruge et regneark.

Om uddannelsen

    Indhold i uddannelsen

    Grundlæggende it er en uddannelse, som er bygget op af forskellige AMU- kurser. Du skal tage alle kurserne for at få den samlede uddannelse.

    Undervisningen veksler mellem teori og selvstændig opgaveløsning, og er tilrettelagt, så du kommer igennem følgende kurser:

    • 45565: Brug af pc på arbejdspladsen (3 dage)
    • 44371: Jobrelateret brug af styresystemer på pc (2 dage)
    • 47216: Tastaturbetjening ved brug af 10-fingersystem (3 dage)
    • 47293: E-mail til jobbrug (2 dage)
    • 40749: Effektiv anvendelse af e-mail og kalendersystemer (1 dag)
    • 47217: Indskrivning og formatering af mindre tekster (2 dage)
    • 47215: Opstillinger og layout i tekst (2 dage)
    • 40755: Effektiv anvendelse af tekstbehandling (1 dag)
    • 44350: Standardisering af virksomhedens dokumenter (1 dag)
    • 47214: Håndtering og strukturering af længere tekster (1 dag)
    • 44354: Fletning af dokumenter til masseproduktion (1 dag)
    • 46489: Informationssøgning på internettet til jobbrug (1 dag)
    • 46491: Anvend informationer fra internettet til jobbrug (1 dag)
    • 44373: Anvendelse af præsentationsprogrammer (2 dage)
    • 49826: Anvende regneark til beregninger og præsentationer (2 dage)
    • 44346: Design og automatisering af regneark (2 dage)
    • 40750: Præsentation af tal i regneark (1 dag)
    • 40754: Anvendelse af pivottabeller (1 dag)
    • 40748: Anvendelse af store data mængder i regneark (1 dag).

Praktiske oplysninger

    Varighed og start

    Uddannelsen varer 30 dage med undervisning kl. 8.10-15.35. Se i tilmeldingsmodulet hvornår du kan starte.

    Sted

    Undervisningen finder sted på Centret for voksenuddannelser på Roskilde Handelsskole, Bakkesvinget 67, bygning 6, 4000 Roskilde.

    Adresse og find vej
    Tilmelding

    Du tilmelder dig via kursusmodulet neden for.

    Er du ledig?

    Hvis du er ledig, skal du rette henvendelse til dit jobcenter for at få en godkendelse til at deltage i kurset.

Tilbage til oversigt

Praktisk projektledelse

Roskilde Handelsskole, Bakkesvinget 67, 4000 Roskilde
22. januar 2025 Valgt 18 ledige pladser
5. maj 2025 18 ledige pladser
Valgte hold
Kursussted Roskilde Handelsskole, Bakkesvinget 67, 4000 Roskilde
Tilmeldingsfrist 8. januar 2025
Startdato 22. januar 2025
Slutdato 26. marts 2025
Varighed 9,0 dage
Deltagerpris 1872,00 kr.
Pris for ledige 5609,55 kr.
Pris udenfor AMU-målgruppe 5609,55 kr.
Undervisningsform Dagundervisning
Undervisningstid 08:10-15:35
Beskrivelse Kursusforløbet indgår i den landsdækkende positivliste for 6 ugers jobrettet uddannelse. Ledige kan ikke tilmelde sig på voksenuddannelse.dk, men skal henvende sig i deres A-kasse eller på skolen. Undervisningen foregår 22 + 23 + 24/1 + 26 + 27+ 28/2 + 24 + 25+ 26/3 2025. På kurserne vil der afslutningsvis være en faglig evaluering af dit kursusudbytte.
Kontaktperson Marianne Christiansen
Telefonnr 88523240
Email mch@rhs.dk
Kviknummer 265403amu494452501
Minimum antal deltagere 16
Maksimum antal deltagere 18
18 ledige pladser
Fag til kurset:
Ledelse af forandringsprocesser
Skolefagkode: 43572
Varighed: 3,0 dage
Timer pr dag: 7,4

Deltagerpris: 624,00 kr.
Pris for ledige: 1869,85 kr. (og såfremt kurset er på positiv listen)
Pris udenfor AMU-målgruppe: 1869,85 kr.

Målgruppe
Kurset retter sig mod AMU-målgruppens ledere. Det vil sige ledere med en uddannelsesbaggrund til og med erhvervsuddannelsesniveau.

Formål:
Du lærer at diagnosticere, organisere og sturkturere forskellige problembehandlingsprocesser, herunder kendskab til forskellige værktøjer, der fremmer de kreative og dynamiske processer i forskellige produktionsmiljøer. Du får kendskab til lederrollen og hvilke krav, du skal opfylde, for at kunne agere som sparringspartner.

Indhold:
Deltageren kan i ledelsesfunktionen diagnosticere, organisere og strukturere problembehandlingsprocesser og lede dynamiske processer på det operationelle niveau.I jobfunktionen indgår:- Kendskab til forskellige værktøjer, der fremmer kreative og dynamiske forandringsprocesser- Bevidsthed om krav til lederrollen i et procesudviklingsforløb, herunder krav til rollen som sparringspartner.
Ledelse af teams/produktionsgrupper
Skolefagkode: 43573
Varighed: 3,0 dage
Timer pr dag: 7,4

Deltagerpris: 624,00 kr.
Pris for ledige: 1869,85 kr. (og såfremt kurset er på positiv listen)
Pris udenfor AMU-målgruppe: 1869,85 kr.

Målgruppe
Kurset retter sig mod AMU-målgruppens ledere. Det vil sige ledere med en uddannelsesbaggrund til og med erhvervsuddannelsesniveau.

Formål:
Du lærer at organisere og sammensætte forskellige grupper ud fra deltagernes forudsætninger, gruppernes formål og beslutningskompetence samt afdække og anvende relevant lederstil ud fra gruppens aktuelle udviklingstrin. Du lærer forskellige teknikker til at udvikle og fremme samspillet i grupper.

Indhold:
Deltageren kan organisere og lede produktionsgrupper/teams på det operationelle niveau, herunder tilpasning af lederstil i forhold til gruppen/teamets formål og udviklingstrin. I jobfunktionen indgår:- Organisering og sammensætning af grupper ud fra aktuelle behov og opgaver.- Tilpasning af lederstil til gruppers forskellige udviklingstrin og beslutningskompetence- Analysering af gruppers udviklingsbehov - Anvendelse af forskellige ledelsesteknikker til at udvikle og fremme samspillet i grupper.
Projektledelse
Skolefagkode: 49445
Varighed: 3,0 dage
Timer pr dag: 7,4

Deltagerpris: 624,00 kr.
Pris for ledige: 1869,85 kr. (og såfremt kurset er på positiv listen)
Pris udenfor AMU-målgruppe: 1869,85 kr.

Målgruppe
Kurset retter sig mod AMU-målgruppens ledere. Det vil sige ledere med en uddannelsesbaggrund til og med erhvervsuddannelsesniveau.

Formål:
Efter kurset kan du anvende relevante projektstyringsværktøjer som udgangspunkt for god projektledelse, karakteriseret ved håndtering af teamudvikling gennem motivation og engagement, konflikthåndtering samt kommunikation i projektorganisationen.

Indhold:
Deltageren kan varetage projektlederrollen gennem teamudvikling drevet af motivation og engagement,håndtering af konflikter og kommunikation internt i projektet og i forhold til projektets øvrige interessenter.Deltageren kan definere rollerne som projektleder- og deltager samt fastlægge kompetencer og ansvarsområder i tilknytning til projektets ledelse, faser og mål.Deltageren kan identificere projektets rammer, faser, mål og succeskriterier og kan på baggrund heraf udvælge og anvende relevante projektstyringsværktøjer samt definere, organisere og planlægge projekter, hvor der er taget højde for interessenter, risici og øvrige kritiske faktorer.

Har du brug for hjælp? Ring mellem 7.30 og 12.00 eller skriv til os:

Kurser

Kursusoversigt Online kurser Akademikurser Ledelse i praksis Ledelse i praksis - turboforløb Projektledelse Anvendt økonomi Salgspsykologi og grundlæggende salg Ledelse af bæredygtig udvikling Ledelse og proces Grundlæggende lederuddannelse Den grundlæggende projektlederuddannelse Praktisk projektledelse Ledelse i praksis Ledelse i praksis - turboforløb Prince 2® Foundation Certificering kursus Ledelse af grøn omstilling og bæredygtighed Proceskonsulent Personlig effektivitet Grøn omstilling og bæredygtighed Introduktion til bæredygtig omstilling Bæredygtighedsrapportering ESG-koordinator Ledelse af grøn omstilling og bæredygtighed Ledelse af bæredygtig forretningsudvikling Ledelse af innovationsprocesser Bæredygtighedsambassadør IT og web Åbent IT-værksted Turisme Kvalitet og kundeservice i turist- og rejsebranchen Grundlæggende salg i turist- og rejsebranchen Værdibaseret turisme Tryghedsskabende kommunikation Andre kurser i turisme Sundhedssektoren Grundlæggende diagnoselatin Sundhedssekretær Salg og markedsføring For ledige Grundlæggende IT Grundlæggende regnskab Grundlæggende lederuddannelse Den grundlæggende projektlederuddannelse Administrativ IT/superbruger Fra ufaglært til faglært Sundhedssekretær Butikkens e-handelsspecialist Personlig udvikling til arbejde og uddannelse Øvrige kurser Økonomi og regnskab Grundlæggende regnskab For virksomheder Kompetencevurdering Kontakt og ansatte Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...